sâmbătă, 26 iunie 2010

în final,nimănui nu-i place să iubească



mă înghite pământul şi vreau să mă înghită spre tine.
dar rănile vorbesc pentru mine.Şi schimbă durerea între ele,se joacă de-a spontaneitatea şi dispar fără cuvinte.
Nu ştiu,naivele,că ploaia le manâncă dinainte, la fiecare soare cu dinţi.
cuibul meu e ud,dar are aer suficient,căci respir o dată la..o fluturare de afecţiune.
Are 4 camere,cu pereţi cu urechi între ei.Da. inima mea bate şi gustă des din nefericire,în timp ce zeii îşi poartă neodihnirea cu susul în jos.lângă un liliac de seară.
dar nu-mi mai strecor pulsul într-un tramvai risip aiurea în pivniţa lumii tăcute.aici nu e pian,aici nu respiră corzi vocale.Aici respingem somnul,lăsăm creierul să mimeze complezenţa inimilor.aici mâncăm mare,şi nisipul adoarme sub noi.Aici ne sărutăm,în timp ce unghiile perindă până în simţurile tacite dădătoare de ploaie vie.
aici urmele mele ar putea rămâne adânc încrustate pe pieptul tău,ţi-ar putea calma pornirile trezite prea devreme,cu pungi sub ochi.
dar nu vreau aşa.
Vreau sa-ţi port palma caldă pe pielea mea anesteziată de diagnosticele greşite ale timpului.vreau sa-ţi cos buzele cu ale mele,ochii cu ai mei,căci sufletele se mai pierd unul de altul,printre vântul impostor.şi noi nu vrem asta.vrem să ne naştem din aceeaşi fiară şi să trăim tot înaintânzi din amintiri.
dupa noi,să ne odihnim puţin,
să frângem sunetul ploii de pe alte meleaguri sfinte şi reci.
captivi în legături de frânghii şi stropiţi în amante de nori:un singur zâmbet,un singur scrijelit în dor... să fim ultimii noi..

10 comentarii:

  1. vai.. e minunat ce ai scris!!!
    atît de frumos ai expus senzațiile..
    îmi place.
    bravo!

    cu drag,
    dia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiai ca, de curand, s-a descoperit ca inima are propria sa retea de neuroni si ca e capabila, la propriu, de sentimente si memorii si nu numai. Se pare ca totusi, Pascal nu spunea prostii cand vorbea despre ratiunea inimii. Foarte frumos scris, bravo, imi place expresivitatea ambigua.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ştiam,şi acum îmi imaginez o inimă cu memorie..arată incredibil de devastată,jefuită de trecut,cu teamă de tot.

    poate că judecata inimii e mult prea naivă,dar şi mult prea folosită,cea care ne poartă mai mult spre nefericire,decât spre fericire..

    mă bucur mult,mult că îţi place ce am scris!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nuuuuuu, nu gandi asa. Nu te gandi la inima ca la o "chestie" sensibila si fragila. Imagineaza-ti ca e un muschi care poate pompa sange si 100 de ani. Eu mi-o imaginez ca pe un soldat al iubirii gen Terminator :))

    RăspundețiȘtergere
  5. şi acum că a apărut serial Terminator,înseamnă că inima e chiar mai soldat decât mă aşteptam:))

    RăspundețiȘtergere
  6. personal vad scrisul de poezie ca pe un exercitiu. atunci cand scapi de tine, de subiectivism, de trairile intense, le poti reda foarte bine in poezie. in f multe cazuri se confunda dorinta de a pune pe hartie trairile cu poezia. nu, e ceva diferit. poezia e un dans, se invata. si se invata si din alti poeti. titlul tau e promnitator, dar sub el ... eu am adormit.

    RăspundețiȘtergere
  7. ştiu că rândurile mele nu sunt semnificative.şi la mine nu e cazul cu dorinţa de a pune pe hârtie trăiri.

    chiar eşti ferm pe poziţia poeziei ca dans?pentru că limitezi ritmul cuvintelor,mişcările inedite ale fiecărui om în trăirile sale la ceva ce ar trebui învăţat,nu simţit.

    RăspundețiȘtergere
  8. cum sa nu-ti placa sa iubesti,iubirea e cel mai de pret lucru care un om trebuie sa-l pretuiasca pe veci.Dar depinde de fiece om.
    Dar te rog lasa-mi si mie comment-uri pe blogul meu: http://bluewolf-bluewolf.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Alexander si Purpur: Poezia nu e un dans. Nu e obiectivism. Poezia e un act grotesc, pervers, venit din iad. Ne arunca sentimentele in aer, ca si cum ar fi reziduuri nucleare. De aia ce scrie fata asta e genial, nu sunt povesti de adormit adulti.

    RăspundețiȘtergere